Referenties

Wat andere organisaties zeggen

april 2023 – december 2023
Reint Brinks
Voorzitter Ondernemingsraad Justitiële Informatiedienst
Door vertrek van de ambtelijk secretaris hebben we binnen de OR en de organisatie de keuze gemaakt een pas op de plaats te maken en gebruik te maken van een interim ambtelijk secretaris. Na selectie hebben wij gebruik mogen maken van de (WOR)kennis en kunde van Yolanda. Misschien is het woord misbruik beter op z’n plaats, want wat hebben we haar aan het werk gezet. Ze heeft het volledige OR-secretariaat opnieuw en nu professioneel opgezet. De OR- adviezen en -instemmingen, de volledige correspondentie van en naar de bestuurder en de achterban heeft ze ons uit handen genomen. 
Als OR werden we verwend, maar Yolanda verwachtte ook een professionele OR terug, wat ons scherper heeft gemaakt in meerdere opzichten. Yolanda heeft in de maanden die zij bij ons was naast de OR-werkzaamheden de verkiezingen gefaciliteerd en met een derde partij opgezet, maar ook de OR ondersteunt bij de opzet van het nieuwe OR-reglement. Als persoon is Yolanda, vanuit haar rol, aanwezig, maar weet dat de OR het werk moet doen en zij faciliteert. En dat doet ze met humor en soms zelfspot in de goede zin van het woord.
Meer lezen
februari 2023 – 1 mei 2024
Steven Wilmink
Voorzitter Ondernemingsraad Waterschap Vallei en Veluwe
Plotseling zat onze ondernemingsraad vanwege uitval zonder ambtelijk secretaris. Een groot gemis, want dit is een belangrijke spil binnen de OR. Gelukkig vonden we Yolanda die voor ons aan de slag kon gaan. Met een vriendelijk en prettig karakter is Yolanda vol energie begonnen. En die energie zet ze mooi in, waardoor de OR zich op de inhoudelijke taken kan richten. In een belangrijke periode met een organisatieontwikkeling binnen ons waterschap is het voor de OR van belang om goed ondersteund te worden. Ook de OR ondergaat een eigen ontwikkeling wat betreft professionalisering, daar helpt Yolanda heel goed bij. Denk aan de aanpassing van het OR-reglement, opstellen van een convenant tussen OR en WOR-bestuurder en natuurlijk de voorbereidingen van de verkiezingen over een jaar. De inhoudelijke WOR-kennis die Yolanda heeft helpt heel goed bij dit soort zaken en is onmisbaar. Ik kan niet anders zeggen dat het heel fijn samenwerken is met Yolanda!
Meer lezen
mei 2021 – december 2022
Ellard Hooiveld
OR-voorzitter kenniseenheid AFSG Wageningen University en Research
Ik had het voorrecht om anderhalf jaar samen te mogen werken met Yolanda. Vanaf het moment dat ze begon, straalde het enthousiasme van haar af. Ze had in een mum van tijd goed overzicht over het complexe medezeggenschapsorgaan van Wageningen University & Research. Door haar ervaring wist Yolanda op zowel inhoudelijk als administratief vlak goede veranderingen door te voeren wat erg scheelde in de tijd en ook veel meer overzicht gaf. Yolanda is erg prettig in de omgang en weet van aanpakken en doorpakken. Ze is en zal een verrijking zijn van iedere medezeggenschapsraad!
Meer lezen
januari 2019 – maart 2023
Niels Norg
OR-voorzitter Menzis
Elke ondernemingsraad verdient een goede ambtelijk secretaris. Na bijna 4 jaar intensief te hebben samengewerkt met haar, kan ik Yolanda van harte aanbevelen. Yolanda houdt overzicht, ook op drukke momenten, en is transparant over haar werkzaamheden. Ze voelt aan wanneer ze zaken moet bespreken om verder te komen. Een fijne collega om mee samen te werken: vol energie, enthousiasme en inspiratie, met een gezonde dosis humor en een flinke portie doorzettingsvermogen!
Meer lezen